Help mee Gratis magazine

In beweging met COPD: de Nationale COPD Challenge

Bewegen met COPD? Misschien spannend en lastig vol te houden, maar zo belangrijk voor uw conditie. Stel dat er een longverpleegkundige of arts met u gaat wandelen? Dan wordt het al een stuk makkelijker en gezelliger. Het kan met de COPD Challenge. Doet u ook mee?

Bewegen is heel belangrijk bij COPD. Dat heeft u vast al vaak gehoord. Maar houdt u het ook vol? Veel mensen vinden het maar wat spannend, want stel dat u extra benauwd wordt of nog vermoeider? Daarom is er de COPD Challenge. Hierbij wandelt u in een groepje onder begeleiding van een longverpleegkundige, een longarts of een fysiotherapeut. Zestien tot twintig weken lang wandelen zij elke week met u mee. Iedereen loopt in zijn eigen tempo en langzaamaan wordt de afstand langer. Uiteindelijk wandelt u met alle deelnemers een finalewandeling van drie of vijf kilometer. Is dat te lang? Korter kan ook.

Finalewandeling

Op 28 september 2019 lopen alle deelnemers uit het land samen in Den Haag een finalewandeling. We maken er een echt festival van, met een warming-up, muziekoptredens en bijzondere sprekers. Olga Commandeur van Nederland in Beweging en Olympisch gouden medaillewinnaar Bas van de Goor reiken de medailles uit. U bent van harte welkom!

Over de COPD challenge

De COPD Challenge wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation – bekend van de succesvolle Nationale Diabetes Challenge – het Longfonds en de organisatie Move2Improve, die bewegen met COPD onder de aandacht brengt. De finalewandeling wordt gelopen samen met de deelnemers aan de Diabetes Challenge. Het idee is om de challenge volgend jaar uit te breiden met andere longziekten en nog meer deelnemende organisaties.

Waar wordt er dit jaar gewandeld?

Er wordt al gewandeld op de volgende locaties: Bravis Ziekenhuis, Bergen op Zoom * Fysiotherapie Oud Zuid, Arnhem * Ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten * Amphia Ziekenhuis, Breda * Fysiotherapie en Training Coevorden, Coevorden * COPD Challenge Sportpark, Uden * Praktijk Achter de Blauwe Deur, Sint Michielsgestel * Catharina Ziekenhuis, Eindhoven * Slim Fysio, Almere * Fysiotherapie Heusdenhout, Breda * Uniek Sporten De Peel, Helmond * Sint Oedenrode, St. Oedenrode * Rotterdam Zuiderpark, Rotterdam * Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam * Fysiotherapie De Dobbe, Zwolle * Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch

Meer informatie en aanmelden: www.nationalecopdchallenge.nl.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.