Doneer nuBestel gratis

Hittegolf: let op je longziekte

In het overgrote deel van Nederland is het deze week bloedheet. Vanwege de tropische temperaturen is het goed om extra op te letten, vooral op mensen met een longziekte. De beste tips: zoek verkoeling en drink voldoende om oververhitting of uitdroging te voorkomen. 

Het Nationaal Hitteplan gaat in wanneer het vier dagen achter elkaar 27 graden of warmer wordt. In zeven provincies in het midden en zuiden van het land moeten mensen met een verminderde gezondheid extra opletten. In de noordelijke provincies blijft de temperatuur onder de 27 graden; daarom is het Hitteplan daar nu niet van kracht.

Kwetsbaar

Met name ouderen, baby's, mensen met overgewicht en mensen met een chronische ziekten lopen extra risico op uitdroging over oververhitting. Ook kunnen zij eerder last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Uitdroging kan in ernstige situaties zorgen voor kramp, misselijkheid, uitputting en bewusteloosheid.

Tips

Klachten kunt u voorkomen met het Nationaal Hitteplan. Drink voldoende en zorg voor genoeg verkoeling. Tussen 12.00 en 16.00 uur is de zon op z'n felst. Zoek daarom buiten veel de schaduw op en beperk inspanning tot de ochtend of avond. Heeft u bijvoorbeeld vragen over uw medicijngebruik tijdens deze dagen of maakt u zich zorgen? U kunt dan het beste contact opnemen met uw arts of apotheek. 

Het Nationaal Hitteplan is in 2007 ingevoerd en sindsdien elk jaar gebruikt. Volgens het RIVM overlijden er meer mensen als het warm weer is. Als het een week lang 1 graad warmer is dan normaal, overlijden er dertig mensen extra.

Reacties (7)

Bescherm de jeugd tegen TABAK

Geweldig deze Tips !!!!!

ook goede tips voor in de slaapkamer https://sochicken.nl/koel-slapen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email info@longfonds.nl.