Doneer nuBestel gratis

Fysiotherapie voor mensen met COPD vrijwel zeker in basisverzekering

Fysiotherapie en oefentherapie komen voor mensen met COPD (vanaf GOLD 2) in 2019 vrijwel zeker vanaf de 1e behandeling in de basisverzekering in plaats vanaf de 21ste behandeling.

Dat is het advies van het Zorginstituut Nederland aan Minister Bruins. Het Longfonds heeft zich hier jarenlang samen met anderen, zoals de beroepsgroep voor fysiotherapeuten, voor ingespannen. 'We zijn blij dat  de zogenoemde 'KNIP' voor deze groep nu eindelijk uit de fysiotherapie is.' We kregen en krijgen hier veel klachten over en er zijn schrijnende gevallen bekend die fysiotherapie nodig hebben, maar de eerste 20 behandelingen simpelweg niet kunnen betalen.

Aantal behandelingen

Het is echter niet allemaal ‘goud wat er blinkt’. Om de overgang van de eerste 20 behandelingen naar de basisverzekering ‘kostenneutraal’ te kunnen uitvoeren, wordt het aantal behandelingen dat iemand per jaar kan krijgen wel gemaximeerd. Hoeveel behandelingen dat zijn, hangt af van de ernst van de COPD. Ook blijft het nodig dat uw behandelend (long)arts het er mee eens moet zijn dat u fysiotherapie/oefentherapie nodig heeft.

Zodra opname in het basispakket definitief is, zullen wij u uitgebreider informeren. Dit zal voor 1 augustus het geval zijn.

Alles over COPD

Heeft u net de diagnose COPD? Bestel gratis dit boekje met veel informatie over de behandeling, maar ook tips voor omgaan met energie, voeding en bewegen. 

Bestel gratis
Reacties (8)

Ik zou dat ook wel graag willen, maar ik heb BE en dat hoort niet bij COPD geloof ik, erg jammer

Dat zo heel fijn zijn.

Hopelijk snel ook voor astma patiënten

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.