Help mee Gratis magazine

Dit is uw top 3 voor de Publieksprijs

Welke wetenschapper wint de prijs voor het beste longonderzoek volgens patiënten? U stemde vorige week massaal online voor de top 3. Deze top 3 presenteert tijdens de Longdagen op 10 april het onderzoek waarna het aanwezige publiek de winnaar kiest.

Top 3
  • Marieke van der Molen van het Universitair Medisch Centrum Groningen onderzoekt of de combinatie van longventielen en longrevalidatie ervoor zorgt dat mensen nóg meer kunnen doen dan daarvoor. 
  • Annette Brons van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde samen met kinderen met astma de app Foxfit, waarmee ze op een leuke manier aanleren om meer te gaan bewegen.
  • Vera Wagenaar van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt of het gebruik van een app en een fitbit-horloge leidt tot meer beweging bij mensen met een longziekte.

Tijdens de longdagen wordt door het aanwezige publiek daar de winnaar uit deze top 3 gekozen. Deze winnaar ontvangt 2.500 euro voor onderzoek, mogelijk gemaakt door sponsor Chiesi.

Longdagen 2019

De Longdagen zijn hét nationale congres over longen en longziekten. Tientallen wetenschappers en zorgverleners presenteren bij de Longdagen de nieuwste inzichten in onderzoek en zorg.

Benieuwd naar de uitslag? Houd onze website in de gaten!

Reacties (11)

ik stem op Annette Brons.
het is heel belangrijk om zieke kinderen te stimuleren om te bewegen. door de ziekte wordt dit tegen gehouden, maar is juist een "medicijn" om gezonder te worden fysiek en psychisch; trots zijn op de prestatie: een super gevoel!

Mijn stem gaat uit naar Annette Brons!

Mijn stem gaat naar Marieke van der Molen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.