Doneer nuBestel gratis

Bekende bijwerking hallucinaties bij salbutamol niet in alle bijsluiters

Hallucinaties zijn een bekende bijwerking van het gebruik van Salbutamol, maar niet in alle bijsluiters staat dit beschreven. Dit constateerde bijwerkingencentrum Lareb onlangs. Lareb evalueert nu de veiligheidsinformatie in bijsluiters over salbutamol.

Meldingen
Lareb ontving negen meldingen van hallucinaties bij het gebruik van salbutamol. Bekend is dat psychotische reacties kunnen voorkomen bij overdosering van salbutamol, maar in de meldingen bij Lareb over hallucinaties was er geen sprake van een overdosering. Zes meldingen betroffen kinderen van negen jaar of jonger.

Bijwerkingen van uw medicatie? Melden!
Bij elk medicijn dat u gebruikt is er kans op bijwerkingen. Het verschilt per persoon of en welke bijwerkingen er optreden. Om de veiligheid van medicijnen goed te kunnen bewaken, is het belangrijk dat u ervaringen met bijwerkingen meldt bij Bijwerkingencentrum Lareb. Dit kan via mijnbijwerking.nl of via lareb.nl

Reacties (6)

ik gebruik ook sabutamol ik kom het niet in mijn bijsluiter voor ik heb ook geen last van hallucinatie

Ik gebruik ook salbutamol maar ik heb geen last van hallucinaties, gelukkig.

in welke astma/copd medicatie (de namen van de medicate) zit dit middel ? Wellicht heb ik dit middel al gebruikt want heb last van hallucinaties bij tijd en wijle. Gebruik astma medicatie al vele jaren (al 26 jaar).

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.