Help mee Gratis magazine

Animatievideo’s longaanval

Het Longfonds ontwikkelde animatievideo’s om u te helpen tijdens een longaanval. Hierdoor herkent u een longaanval eerder en komt u op tijd in actie.

Tijdens een longaanval kunnen uw longen beschadigen. Het is daarom belangrijk dat u een longaanval herkent en op tijd actie onderneemt. Zo kunt u longschade en een ziekenhuisopname voorkomen.

Animatievideo’s longaanval

Het Longfonds ontwikkelde animatievideo’s om u te helpen bij een longaanval. Deze video’s zijn gemaakt in samenwerking met artsen, verpleegkundigen, mensen met een longziekte, Longalliantie Nederland (LAN) en Indiveo. De volgende video’s kunt u via YouTube bekijken:

  1. Wat is een longaanval?
  2. Hoe herkent u een longaanval?
  3. Doelen stellen bij COPD
  4. Mantelzorgers
  5. Wat is Advance Care Planning?

     

Ziekenhuizen

In een studie testen 20 ziekenhuizen of de video’s mensen met een longziekte helpen bij een longaanval. Artsen versturen de video’s via een online platform, Indiveo. Na een jaar kijken de zorgverleners, mensen met een longziekte en naasten of dit succesvol is. Daarna gaan mogelijk meer ziekenhuizen deze video’s gebruiken.

Goede zorg voor COPD

Wat houdt goede zorg in? En wat kunt u zelf doen om beter met COPD om te gaan? U leest het in de gratis Patiëntenversie van de zorgstandaard COPD.

Bestel gratis
Reacties (4)

@ Backers Dit is afhankelijk van de ernst van de copd en verschilt van persoon tot persoon. Kijk eens op de website onder het kopje alles over COPD of bel eens met de Advieslijn 033-4341212

hoe kan ik het beste met copd omgaan?

alles is welkom,vooral om veel bij te leren

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.