Doneer nuBestel gratis
 

Online onderzoek rokers

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht zijn op zoek naar rokers voor een online onderzoek, waarmee gekeken wordt hoe rokers reageren op verschillende soorten afbeeldingen.

Omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol in de instandhouding van verslavingen. Rokers zullen bijvoorbeeld vaak trek krijgen in een sigaret in situaties of op plekken waar zij eerder gerookt hebben. Er is dan een associatie ontstaan tussen bepaalde aspecten uit die omgeving en de eerder ervaren belonende effecten van nicotine. Het sterke verlangen dat op dit soort momenten getriggert wordt maakt het rokers bijzonder lastig om te stoppen en gestopt te blijven met roken. In dit onderzoek wordt een van de mechanismes hierachter onderzocht, met het uiteindelijke doel om een manier te vinden om rokers minder gevoelig te maken voor de verleidingen in hun omgeving.

WIE KOMEN IN AANMERKING OM MEE TE DOEN?

Wij zijn op zoek naar rokers die tussen de 18 en 60 jaar oud zijn en dagelijks beschikking hebben over een computer.

WAT BETEKENT MEEDOEN VOOR U?

Het gaat om een online onderzoek, dat u dus gewoon vanaf uw eigen computer kunt uitvoeren. Hiervoor vragen wij u om in totaal 8 keer onze website te bezoeken. Tijdens elk bezoek zult u enkele vragen beantwoorden en een computertaakje uitvoeren. Deze sessies zullen ongeveer 10 minuten duren.

De eerste zeven sessies dienen dagelijks of twee-dagelijks plaats te vinden. Wij raden aan om hier een vast moment op de dag voor te kiezen, bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag voordat u naar huis gaat. Op die manier ontstaat er regelmaat en zult u de sessies minder gemakkelijk vergeten. De achtste sessie wijkt af van die regelmaat en zal pas een week na de zevende sessie plaatsvinden. Voorafgaand aan elke sessie ontvangt u een email ter herinnering. Na elke email heeft u twee dagen de tijd om de sessie af te ronden.

Aan het einde van uw deelname kunt u meedoen aan een loting, waarbij 5 keer een bedrag van €100,- zal worden verdeeld!

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Indien u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met de onderzoekers via maastrichtambstudy@gmail.com. Om direct uw deelname te starten kunt u de studiewebsite bezoeken. Of bezoek onze facebook pagina voor meer informatie en interessante updates! 

Dit oproepje komt vanuit de onderzoekers en niet vanuit het Longfonds. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u daarom het beste met de onderzoekers zelf contact opnemen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl