Help mee Gratis magazine
 

Longreparatie

Het Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar longreparatie. Kunnen kapotte longen weer worden gerepareerd? Lees hier meer over de lopende onderzoeken op het gebied van longreparatie. 

Vroeggeboorte en longreparatie

De longen van vroeggeboren baby’s zijn nog niet af en vaak beschadigd. Daar houden ze hun hele leven last van. Onderzoeker Tim Wolfs en zijn collega’s zijn een succesvolle manier op het spoor om hier iets aan te doen. Het geheim? Stamcellen.

Long-op-een-chip

Onderzoekers van de universiteiten van Twente, Leiden en Rotterdam staan aan de start van baanbrekend onderzoek: long-op-een-chip. Het doel is longweefsel te kweken op een chip. Daarmee kunnen onderzoekers medicijnen testen om kapotte longen te repareren. Hoe werkt de chip?

Longreparatie

Het is dé droom van iedereen met een longziekte: dat kapotte longen weer gerepareerd kunnen worden. Grote kans dat dit in de toekomst kan. Dankzij het onderzoek naar groeifactoren waar Dr. Reinoud Gosens aan werkt. Wat zijn groeifactoren?

Stamcellen aan het werk

Een behandeling vinden tegen COPD. Dat is het ambitieuze doel van Nick ten Hacken en Irene Heijink. In hun laboratorium willen ze longblaasjes kweken. Hoe doen ze dat? 

‘Longalarm’ onder de loep

Bij mensen met COPD slaat het ‘alarmsysteem’ van de longen vaak op hol. Daardoor ontstaat er chronische ontsteking in hun longen. Onderzoekers uit Groningen willen daar wat aan doen. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212