Help mee Gratis magazine

Longforum

Het Longforum is van en voor alle mensen met een longziekte. Om van elkaar te leren, om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Deze ontmoetingsplek is niet alleen bestemd voor wie zelf een longziekte heeft, maar ook voor partners, familie of vrienden. Als deelnemer aan het forum kun je openbaar, maar ook anoniem, in gesprek gaan over longziekten en alles wat daarmee te maken heeft. Stel een vraag aan andere forumleden of aan onze advieslijn, help een lotgenoot en deel je kennis.

ASTMA

Als je astma hebt, kun je soms moeilijk ademhalen: je bent benauwd, ademen piepend en hoesten. Er zijn verschillende soorten astma en de symptomen kunnen per persoon, per moment verschillen. Wat betekent het in de praktijk om astma te hebben?

COPD

Als je COPD hebt, adem je moeilijker omdat je longen beschadigd zijn. Je hebt minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden. Hoe ga je daarmee om?

Acute Longziekten

Longontsteking, acute bronchitis of een longembolie zijn acute longziekten. Waar loop je tegenaan?

ZELDZAME LONGZIEKTEN

Je hebt een zeldzame longziekte, zoals longfibrose, alpha-1, bronchiëctasieën of sarcoidose. Wat betekent dat in de praktijk voor jou en je omgeving?

Deskundigen

Heb je advies nodig of heb je een speciale vraag? De medewerkers van de Longfonds Advieslijn helpen je graag verder. 

Registreer je nu

Praat ook mee op Longforum.nl. Voordat je kunt reageren of een vraag kunt plaatsen, maak je een profiel aan. Dat doen we om spam te voorkomen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212