Help mee Gratis magazine
Laten we samen voorop gaan in de strijd tegen corona

Word bedrijfsvriend

De afgelopen maanden stonden in het teken van corona. Omdat het virus onze longen aantast, maken mensen met een longziekte zich extra zorgen. Daarom zorgen we als Longfonds al vanaf het eerste moment voor zo duidelijk en actueel mogelijke informatie op onze website en op coronalongplein.nl. We bieden we een luisterend oor en blijven baanbrekend onderzoek aanjagen. We gaan voorop in de strijd tegen corona, voor mensen zoals Christie en vele anderen. En daar gaan we op volle kracht mee door.

Deze strijd tegen corona en longziekten voeren we niet alleen. Die voeren we samen. Dat doen we met bijvoorbeeld onze held van de advieslijn Madelon en met prof. dr. Hans Clevers. Maar ook jij bent onmisbaar in deze strijd. Help daarom onze mensen hun belangrijke werk voortzetten: word bedrijfsvriend!

Word bedrijfsvriend - Duur: 2:11 Longfonds bedrijvenfilm
  • Türkçe
  • العربية
Voordelen van bedrijfsvriend zijn 

Je bent onderdeel van het netwerk in Nederland dat gaat voor gezonde lucht en gezonde longen. Ook loop je voorop mee in de strijd tegen corona.

Je ontvangt een communicatietoolkit met een banner, speciaal logo (ideaal voor je website) en een handtekening voor de bedrijfsemail. Dat je bedrijfsvriend van ons bent, kun je hiermee uitdragen op bijvoorbeeld je website. Zo ziet iedereen dat je het Longfonds steunt en mee vecht tegen corona en andere longziekten.

 Je krijgt een Philips Air Vibe. De Philips Air Vibe helpt bij het inzichtelijk maken van de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld je kantoor, waardoor je ziekteverzuim kunt terugdringen. (Meer weten over gezonde binnenlucht? Doe dan de binnenlucht kantoor check.)

Je kunt andere bedrijfsvrienden ontmoeten. Wij organiseren bijeenkomsten waar vrienden elkaar kunnen ontmoeten. Ideaal om je eigen netwerk uit te breiden.

In de meeste gevallen is je bijdrage fiscaal aftrekbaar. Je vindt hier meer informatie, met handige doorverwijzingen naar relevante websites. Zo kun je controleren welke regels voor jouw bedrijf gelden.

 

HIer dragen bedrijfsvrienden aan bij

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte in Nederland is dat niet het geval. Hier is sinds corona steeds meer aandacht voor, aandacht die hard nodig is volgens ons.
We zetten ons dan ook in voor mensen met longziekten én voor mensen met corona. Dit laatste doen we bijvoorbeeld door op het coronalongplein informatie en verhalen te delen. Ook zijn we er door middel van vragenlijsten achter gekomen dat veel mensen na corona (zelfs na een milde variant) nog klachten zoals vermoeidheid houden. Dit nieuws brengen we overal onder de aandacht (zelfs op de BBC en CNN!) zodat er zoveel mogelijk erkenning is voor mensen die corona hebben (gehad).

Natuurlijk zijn we er niet alleen voor mensen met corona, maar voor alle mensen met longziekten. We strijden dan ook voor een wereld zonder longziekten. Dat doen we door ons te richten op drie onderwerpen.

1. De eerste is regie nemen: we helpen mensen met een longziekte sterk staan en bewust eigen keuzes in het leven maken. We proberen mensen met een longziekte hierbij te helpen door hen de juiste kennis aan te bieden. Ook motiveren helpt, op een manier die bij de persoon past. Een goed voorbeeld is het coronalongplein. Hier geven we mensen een plek om hun ervaringen te delen. We zetten ook vragenlijsten uit, die regelmatig het nieuws halen.

2. We zetten ons ook in voor gezonde binnen- en buitenlucht. Dat doen we onder meer door te streven naar een rookvrij leven. Roken en meeroken leidt namelijk tot grote gezondheidsrisico’s. Zo werken we bijvoorbeeld aan een Rookvrije Generatie. Ons doel is dat niemand meer ziek wordt door de lucht die hij inademt.

3. Daarnaast jagen we medische doorbraken aan die gericht zijn op het voorkomen van astma en het repareren van kapotte longen. We willen dat de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek van meerwaarde is voor mensen met een longziekte. Daarom kennen we subsidies toe aan impactvol onderzoek en stimuleren we de ontwikkeling van talent. Mensen met een longziekte praten en oordelen hier natuurlijk in mee.