Doneer nuBestel gratis

Rookvrije kinderopvang

Iedere ouder wil dat zijn kind in een gezonde en veilige omgeving is bij de kinderopvang. Daar hoort ook een rookvrije kinderopvang bij.

Geen risico van kinderen die rook inademen, want ook de rookresten die achter blijven in haren en kleding zijn schadelijk. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren  namelijk gedrag van anderen. En ook al zijn ze nog zo klein, het is dan al belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren.

Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Nu beginnen nog honderden kinderen per week met dagelijks roken. En overlijdt uiteindelijk de helft van de rokers aan hun verslaving, een kwart haalt hun pensioen niet.

ROOKVRIJE GENERATIE

Een generatie kinderen die vrij van rook kan opgroeien. Daar zetten we ons voor in. Er is grote steun voor het beschermen van kinderen tegen rook: zo'n 90% van alle Nederlanders is hier voorstander van bleek uit een onderzoek van Motivaction (2016). Ook een ruime meerderheid van de rokers ziet de logica ervan in. 84% van kinderopvanglocaties zijn al rookvrij. Wees geen achterblijver. Geef ook het goede voorbeeld en maak uw kinderopvang rookvrij.

ZELF AAN DE SLAG

De overheid stelt op dit moment een rookvrije kinderopvang niet verplicht. Het is dus aan u om actie te ondernemen. Een ruime meerderheid van alle Nederlanders vindt dat kinderopvangen in Nederland rookvrij moeten zijn. Maar hoe pakt u dat aan? Bekijk het stappenplan voor informatie en tips. Daarnaast is een handige flyer ontwikkeld.

Bestel nu gratis

Iedereen wil het beste voor zijn kindje. Lees alles over een goede start voor gezonde longetjes in deze unieke uitgave in samenwerking met WIJ Jonge Ouders.

Nu bestellen
Laat zien dat uw kinderopvang rookvrij is

Is uw kinderopvang geheel rookvrij, zonder uitzondering. Dan wilt u dat graag laten zien. Sluit aan bij de Rookvrije Generatie. Met het plaatsen van een rookvrij bord wordt dit voor iedereen direct zichtbaar. Bestel het bord rookvrij. U kunt ook starten met de raamsticker van de Rookvrije Generatie. Deze is gratis aan te vragen via: rookvrij@longfonds.nl

Het Longfonds werkt samen met BOinK, Belangenvereniging van ouders in de Kinderopvang. Ouders en oudercommissies kunnen ook bij BOinK informatie vragen over het aan laten passen van het rookbeleid.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl