Doneer nuBestel gratis
Rookvrije generatie - Duur: 01:18 We willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien

Kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien

Het Longfonds is één van de initiatiefnemers van ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Want uw kind rookvrij op laten groeien is het beste dat u voor de longen van uw kind kunt doen. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Het Longfonds zet zich op verschillende manieren in om hiervoor te zorgen. Helpt u mee?

Rookvrij schoolterrein

Kinderen moeten les kunnen krijgen in een rookvrije omgeving. Zien roken, doet roken. Veel scholen hebben daarom al een rookvrij schoolterrein. Toch is nog niet elke school helemaal rookvrij. Is het schoolterrein van uw kind al rookvrij? 

Kom in actie en maak u op de school van uw kind sterk voor een rookvrij schoolterrein. Speciaal voor scholen is er een stappenplan ontwikkeld om het geheel rookvrij te maken. Zet u in voor een rookvrij schoolterrein.

Honderden kinderen per week beginnen met roken. Dat is niet acceptabel. Daarom moet onze school rookvrij worden.
Joep Verboeket, betrokken ouder
Help mee: Maak een schoolterrein rookvrij
 
Rookvrij opgroeien

Rookvrij opgroeien begint al tijdens de zwangerschap. Nog teveel ongeboren baby’s krijgen rook binnen. Dit kan de longen beschadigen. Het kan astma veroorzaken. Voor en na de geboorte is het belangrijk om niet in de buurt of het zicht van een kind te roken. Als u zelf niet rookt, zorg dan ook dat opa’s en oma’s en ander bezoek niet rookt waar uw kind bij is. Ook voor de kinderopvang geldt dat deze geheel rookvrij moet zijn en het Longfonds wil graag dat dit zichtbaarder wordt.

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin bij. Een ruime meerderheid van alle Nederlands vindt dat speeltuinen rookvrij moeten zijn.  Maar hoe pakt u dat aan? Het Longfonds heeft verschillende materialen om u hierbij te ondersteunen.

meer informatie

Wilt u meer informatie over het rookvrij laten opgroeien van uw jonge kind? Laat uw gegevens achter. Dan houden wij u op de hoogte. 

ZITDATERECHTIN?

Het gesprek aangaan over roken met een puber kan lastig zijn. Om jongeren voor te lichten over roken op een manier die hen aanspreekt heeft het Longfonds filmpjes gemaakt, samen met de Keuringsdienst van Waarde. Jongeren gaan op zoek naar de troep die er in sigaretten zit. Het is ongelofelijk tot welke ontdekkingen ze komen. Bekijk de filmpjes op www.zitdaterechtin.nl.

Samenwerking

Op weg naar een rookvrije generatie werkt het Longfonds samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.  Kijk voor meer informatie over deze campagne op rookvrijegeneratie.nl 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl