Kom in actie met je bedrijf:

Laat kinderen vrij ademen

Per jaar belanden 2.800 kinderen met ernstige benauwdheidsklachten in het ziekenhuis. Dat is zeven per dag. Zeven kinderen die die dag niet kunnen doen wat ze zouden willen doen. Voetballen, naar de speeltuin of gewoon naar school.

Sem op de bank

Dr. Hermelijn Smits ontwikkelt met haar team drie strategieën die het immuunsysteem van kinderen vergaand beïnvloeden. De oplossingen komen rechtstreeks uit de natuur: boerderijstof, boerderijmelk en wormparasieten. Met het werkzame molecuul hoopt zij een behandeling te ontwikkelen waarmee astma voorkomen kan worden.

Hermelijn Smits verwacht veel van het onderzoek: “Juist deze aanpak, de concrete doelen en de focus op resultaten binnen een paar jaar maken dit onderzoeksprogramma erg kansrijk.”

 

Bekijk wat je kunt doen met jouw organisatie

Meedoen aan de online collecte

Nee, je hoeft niet langs de deuren met een collectebus. Je meldt je heel eenvoudig aan op de aanmeldpagina van Longfonds als mobiel collectant in het team van je bedrijf. Je ontvangt dan een sms’je en met één klik start je je mobiele collecte.

Je kunt via social media je netwerk vragen om een gift aan jouw online collectebus. Je donateurs krijgen nadat ze gedoneerd hebben informatie over het belang van schone lucht en wat zij daar zelf aan kunnen doen. En jij en je collega’s ontvangen bericht als het streefbedrag is bereikt. Er kan ook een competitie-element toegevoegd worden met een ranking van de collega’s met de hoogste opbrengst op dat moment. Gaan jullie de uitdaging aan?

Alles over online collecteren

Gratis communicatie

Een artikel in het bedrijfsblad, folders in wachtruimtes, banners in bushokjes: alles is welkom om het belang van schone lucht en longonderzoek onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Welke ruimte heeft jouw bedrijf te bieden? Voor alle vormen van communicatie is een tool beschikbaar in de campagnetoolkit. Spread the word!

Naar de toolkit

Sponsoractie campagne

Is schone lucht en een gezonde omgeving de corebusiness van jouw bedrijf? Dan is een sponsoractie onder medewerkers en klanten een goed idee. Steek de koppen bij elkaar en verzin een plan. Ideeën nodig?

Neem contact op

Sponsor het onderzoek van dr. Smits

Voelt jouw bedrijf zich wel betrokken bij ons doel, maar ontbreekt het aan tijd, talenten of mensen om een actie op touw te zetten? Dan is sponsoring natuurlijk ook een geweldig gebaar. Steun het onderzoek van dr. Hermelijn Smits en haar team naar een wereld zonder astma, want we zijn er bijna.

Doneer

Afdracht per verkocht product

Alle kleine beetjes helpen een boel. Een afdracht per verkocht product kan voor jouw bedrijf de perfecte actie zijn. Bekijk hoe Fleurop het al eerder deed. Zo breng je het belang van schone lucht onder de aandacht bij veel klanten en doe je ook financieel een duit in het zakje.

Neem contact op

 

Een wereld zonder astma. We zijn goed op weg! Maakt jouw bedrijf het verschil?

Met deze bedrijven en zorgverleners zijn we al in gesprek:

Connexxion

Connexxion

Connexxion stelt gratis communicatieruimte beschikbaar in het OV tijdens de collecteperiode. Kleine moeite, groot bereik!

Fleurop

Fleurop

Fleurop heeft speciaal voor Longfonds een hooikoortsvrij boeket samengesteld. Ze vragen daarmee aandacht voor astma en allergieën en schenken een afdracht per verkocht boeket.

Longfonds ballon Westfalen

Westfalen Medical

Westfalen Medical was al eerder sponsor van een geweldige ballonnenactie waarmee het bedrijf aandacht vroeg voor longonderzoek en het belang van schone lucht.

Collectanten

Philips

Philips brengt de online collecte onder de aandacht bij hun medewerkers. Dat betekent veel potentiële collectanten!

Jongen bij kinderlongarts

Farmaceuten

Farmaceutische bedrijven GSK, AstraZeneca, Novartis en Boehringer Ingelheim hebben vorig jaar een financiële bijdrage gedaan om de ‘Geef Adem’ campagne mogelijk te maken. Met deze campagne wilden we zorgen dat meer mensen weten hoeveel invloed longziekten hebben op je leven. Ook voor de huidige Jonge Longen campagne hebben deze vier farmaceuten opnieuw een bijdrage gedaan zodat wij aandacht kunnen vragen om astma bij kinderen te voorkomen.

Kind speelt met trein in wachtkamer

Artsen

Huisartsen en longartsen attenderen patiënten in de wachtruimte op de campagne en de tips.
En brengen de test Kun je alles met je astma? onder de aandacht.

Verpleegkundige

Verpleegkundigen

Kinderlongverpleegkundigen geven ouders tips over wat ze zelf kunnen doen om de lucht in huis gezonder te maken voor hun kinderen. Juist in situaties waar ouders deze relatie zelf niet leggen of niet vaardig genoeg zijn om deze informatie online te vinden.

Een beter idee? Kom maar op

Elk bedrijf is weer anders en heeft zijn eigen focus. Dat levert vaak originele ideeën voor acties op. Begint het bij jou al te borrelen? We zijn heel benieuwd wat jouw bedrijf bedenkt om aandacht te vragen voor een wereld zonder astma. Neem contact met ons op.