Doneer nu Gratis magazine
 

Een Longpunt heeft groot effect op bezoekers

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een Longpunt bezoeken meer weten over hun ziekte en er beter over kunnen praten. Daardoor kunnen ze beter met hun ziekte omgaan en voelen ze zich beter. Mensen leven gezonder, ondernemen meer, kunnen weer wat betekenen voor anderen en voelen zich positiever. 

Bent u zorgverlener? Denk mee

Als zorgverlener kunt u veel voor een Longpunt betekenen. Zonder uw hulp kan een Longpunt niet bestaan, dus we hebben uw hulp nodig. U kunt ons helpen met:

  •  Wijs uw patienten op Longpunten

Vertel uw patient over Longpunten, wijs hem op een Longpunt bij hem in de buurt. Wilt u flyers neerleggen in uw praktijk? Neem dan contact met ons op op het mailadres longpunt@longfonds.nl

  • Kennis delen en ontmoeten

U kunt helpen bij een Longpunt door uw kennis te delen met de bezoekers (bijv. als spreker) en hen te ontmoeten tijdens een Longpunt-bijeenkomst.

  • Een Longpunt opzetten

U kunt samen met ons een Longpunt opzetten in uw eigen ziekenhuis/ zorggroep/ huisartsenpraktijk.

  • Actief worden binnen een al bestaande Longpuntwerkgroep

U kunt samen met andere zorgverleners in uw regio en met (ervaringsdeskundige) vrijwilligers helpen bij de organisatie en samenstelling van het jaarprogramma van een Longpunt.

Kijk voor een Longpunt bij in de buurt.

Zorgen voor iemand met COPD

Voor mensen met COPD is ademhalen een dagelijkse of terugkerende strijd. Ze ervaren veel moeilijkheden bij hun activiteiten zoals douchen, aankleden en traplopen. 
Steun uit eigen kring kan hen helpen. 

Ontdek wat u kunt doen
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212