Help mee Gratis magazine

Online collecteren voor het Longfonds

Door corona konden tijdens onze collecteweek van 11 tot en met 16 mei ruim 30.000 collectanten niet langs de deuren met hun collectebus. In plaats daarvan organiseerden we dit jaar de collecte online. Samen haalden we geld op voor longonderzoek. Dat is nu meer dan ooit nodig. Deed jij mee tijdens de collecteweek en wil je verder collecteren? Dat kan! Je kunt nog tot het einde van het jaar geld ophalen. 

Nieuwsgierig naar hoeveel geld we samen hebben opgehaald tijdens de collecteweek? Lees het hier.

Corona beneemt ons de adem

Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Zij voelen zich in deze onzekere tijden extra kwetsbaar. Ook strijden we voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. We verstrekken informatie en bieden een luisterend oor. En we zetten ons meer dan ooit in om doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Ook Babette zet zich in. Zij collecteert dit jaar ook online mee, omdat ze het ontzettend belangrijk vindt dat we blijven investeren in longonderzoek. Toen ze dertig jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer vrijuit ademen! Babette: " Mijn droom voor alle mensen met een longziekte is dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.”

> Lees het verhaal van Babette

Help samen met Babette mee met de online collecte

Er zijn twee manieren waarop je online kunt collecteren. Zo kun je collecteren via WhatsApp, mits je je hiervoor hebt opgegeven, of bij ons al bekend bent als collectant. In dat geval heb je op 11 mei een link met verdere instructies ontvangen. Collecteer je niet via WhatsApp? Dan kun je heel eenvoudig een online collectebus aanmaken via longfonds.digicollect.nl. Collecteren met deze bus is het gehele jaar door mogelijk.

Collecteer online mee via Digicollect

Laat je inspireren door mede-collectanten en kom ook in actie!

Jij maakt onderzoek mogelijk

Met jouw hulp kunnen blijven investeren in longonderzoek. 

Hoe werkt collecteren via WhatsApp?

Online collecteren is heel eenvoudig! We leggen het uit in een video.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Vragen over online collecteren? De antwoorden vind je hier! 

Collectetips

Maartje vertelt over haar collecte-ervaring en geeft tips.

Geen tijd om te collecteren?

We zijn ook heel dankbaar voor een eenmalige gift.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212