Help mee Gratis magazine
Samen slaan we de handen ineen voor grootse inhaalcollecte!

Help je mee met de inhaalcollecte?

De collecte aan de deur is een heel belangrijke inkomstenbron voor het Longfonds. Een aanzienlijk deel van de opbrengst van de collecte gebruiken we om wetenschappelijk onderzoek naar chronische longziekten te financieren. En dat is in deze onzekere tijd belangrijker dan ooit.

Door corona kon onze collecte in mei niet op de traditionele manier doorgaan. In plaats daarvan organiseerden we een online collecte. Samen met onze vrijwilligers hebben we alle zeilen bijgezet om hiervan een succes te maken. Dat is gelukt, want we haalden een prachtig bedrag op van bijna 500.000 euro! Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hebben geholpen.

Collecteren van 12 tot en met 24 oktober

Hoewel we erg blij zijn met de opbrengst van de online collecte, is die 1,4 miljoen euro minder dan dat we met de huis-aan-huis-collecte verwachtten op te halen. Hierdoor is een deel van onze plannen om baanbrekend onderzoek te financieren op de tocht komen te staan. Daarom zijn we gaan kijken naar mogelijkheden om dit jaar toch een huis-aan-huis-collecte te organiseren.

Stichting Collecteplan heeft ons, en andere goede doelen die in de periode maart tot juni niet huis-aan-huis konden collecteren, de mogelijkheid gegeven om de huis-aan-huis-collecte in het najaar in te halen. Dit noemen we de ‘inhaalcollecte’. Deze zal plaatsvinden in de herfstvakantie, tussen 12 tot en met 24 oktober 2020.  

Lopen met elkaar, voor elkaar

Voor deze speciale gelegenheid bundelen we onze krachten met die van de Hartstichting en ReumaNederland. Samen organiseren en lopen we de inhaalcollecte. We laten corona ons belangrijke werk niet verstoren en komen in actie om geld op te halen voor noodzakelijk onderzoek. 

In het najaar lopen we dus met elkaar, voor elkaar! Voor de gezondheid van iedereen, en in het bijzonder voor alle mensen met een longziekte, hart- en vaatziekte of een reumatische aandoening.

Hoe ziet de inhaalcollecte eruit?

De inhaalcollecte ziet eruit als een traditionele collecte. Mensen die willen doneren kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Veilig collecteren op 1,5 meter afstand blijft tijdens de inhaalcollecte het uitgangspunt. Stichting Collecteplan heeft hiervoor richtlijnen opgesteld in samenwerking met het RIVM.

Als je je opgeeft als collectant, zul je lopen voor drie fondsen. Het kan daarom zijn dat je wordt benaderd door een vrijwilliger van de Hartstichting of ReumaNederland. De totale opbrengst wordt via een vaste verdeelsleutel onder de deelnemende fondsen verdeeld.

Help jij ook mee?

Op dit moment zijn we op zoek naar organisatoren en collectanten die graag hun steentje zouden willen bijdragen aan de inhaalcollecte. 

Dus heb je tussen 12 tot en met 24 oktober tijd om een paar uurtjes te collecteren in jouw gemeente? En lijkt het je leuk? Of zou je ook mee willen helpen organiseren in jouw gemeente? Geef je dan op als collectant of organisator. Alvast bedankt, want jouw hulp en inzet is echt onmisbaar!

> Ja, ik wil meehelpen als organisator tijdens de inhaalcollecte
> Ja, ik wil meehelpen als collectant tijdens de inhaalcollecte

Samen gaan we ervoor!

We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met alle collectanten van de Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds deze unieke collecte tot een geweldig succes kunnen maken. Samen gaan we ervoor!

Veelgestelde vragen en antwoorden

We kunnen het ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt over deze bijzondere collecte. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen voor je op een rij gezet en beantwoord.

> Download hier de veelgestelde vragen en antwoorden over de speciale inhaalcollecte 2020

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212