Help mee Bestel gratis
Finn heeft maar één long Samen met mij hebben meer dan 1 miljoen longpatiënten een droom

Collecteren voor het Longfonds

Finn is geboren met maar één long. Toch droomt hij ervan om profvoetballer te worden. Samen met Finn zijn er ruim 1,2 miljoen mensen met een longziekte voor wie ademen niet vanzelfsprekend is. Zij hebben allemaal een droom. Helpt u ons om die dromen uit te laten komen?

Gezonde longen zijn van levensbelang. Samen met Finn zijn er 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Collecteren is één van de manieren waarop u zich kunt inzetten voor het Longfonds. Ieder jaar gaan maar liefst 33.000 collectanten de straat op voor een wereld zonder longziekten.

Iets voor u? Meld u aan als collectant

Eén keer per jaar
Het fijne van collecteren is dat u helemaal zelf bepaalt welke avond(en), met wie en hoe lang u collecteert. Als het maar in de week van 11 t/m 16 mei 2020 is, dit is namelijk de collecteweek van het Longfonds.

U heeft zich aangemeld, en dan...?
Een paar weken voor de collecteweek, meestal in april, neemt de organisator van uw buurt contact met u op. Met hem of haar bespreekt u welke straten u loopt. Wist u dat het Longfonds 2500 organisatoren heeft die allemaal vrijwillig de collecte in hun buurt organiseren?

Geef uw  beschikbaarheid aan ons door
Samen met de organisator kijkt u hoe lang u wilt lopen en hoeveel straten daarbij horen. Iedere straat die gelopen is is er weer één. Dat is ook de kracht van de collecte: iedere straat, iedere collectebus, elk muntje… het telt allemaal.  In 2019 hebben we gezamenlijk bijna 1,9 miljoen euro opgehaald! 

Mensen hebben toch geen kleingeld meer?
Het zal u verbazen hoe veel muntjes er nog zijn! Maar toch blijven we ons ontwikkelen en gaan we dus mee met de tijd. U kunt naast de fysieke collectebus ook doneren via:

  • Een online gift 
  • Een SMS: sms ‘LONG’ naar 4333 en doneer € 1,50
  • De iDEAL QR-codenieuw sinds 2019!

En als het niet mogelijk voor u is om langs de deuren te gaan, maak dan een online collectebus aan. In een paar stappen heeft u al een eigen bus en deelt u hem via WhatsApp, e-mail, Facebook en nog meer manieren. Sinds kort kunt u de online bus ook delen via een Tikkie! Maak uw eigen bus aan.

Hoe weet ik wat ik heb opgehaald?
De meeste organisatoren tellen de opbrengst met u samen op het moment dat u de collectebus weer inlevert. Als uw organisator dit niet doet, of als u alleen tijd heeft om de bus af te geven, hoort u na een paar weken de opbrengst van uw organisator. Nog meer weten? Lees dan de collectetips van dit jaar. Deze folder krijgt u ook mee van uw organisator zodat u altijd alle informatie bij de hand hebt.

Mijn dochter werd geboren met ernstige longproblemen. Ik zag wat er bij haar behandeling kwam kijken en hoe goed onze gezondheidszorg is, en wilde iets terug doen. Ik collecteer nu 24 jaar en ben ook organisator.
Lex van Loon, collecte-organisator
Het verhaal van Lex
Of net als Lex collecte-organisator worden?

Bent u een organisatietalent? Word dan collecte-organisator! Voor veel wijken zijn we nog op zoek naar een organisator. Meld u aan! Als organisator heeft u contact met de collectanten uit uw wijk, stemt met hen af waar ze lopen, voorziet hen van collectebussen, telt de opbrengst en stort het geld af.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212