Doneer nu Gratis magazine
Help mee tijdens de collecteweek van 11 t/m 16 mei 2020!

Online collecteren voor het Longfonds

Door corona kunnen 30.000 collectanten tijdens de collecteweek van 11 tot en met 16 mei niet langs de deuren met de collectebus. In plaats daarvan organiseren we de collecte online. Doe je mee? Maak je eigen collectebus aan op longfonds.digicollect.nl en steun hiermee doorslaggevend longonderzoek.

Corona beneemt ons de adem

Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Zij voelen zich in deze onzekere tijden extra kwetsbaar. Ook strijden we voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. We verstrekken informatie en bieden een luisterend oor. En we zetten ons meer dan ooit in om doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken. Daarvoor is veel geld nodig, geld dat we samen ophalen met de collecte.

Samen geld ophalen voor longonderzoek

Babette zet zich in voor de collecte van het Longfonds. Zij collecteert dit jaar ook online mee, omdat ze het ontzettend belangrijk vindt dat we blijven investeren in longonderzoek. Toen ze dertig jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer ademen! 

Mijn droom voor alle mensen met een longziekte is dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.
Babette
Collecteer net als Babette online mee - Duur: 01:03
  • Türkçe
  • العربية
met jouw hulp maak je doorslaggevend longonderzoek mogelijk

Het Longfonds investeert in wetenschappelijk onderzoek naar longziekten. In deze heftige tijd zetten Longfonds-onderzoekers zich bovendien in om bij te dragen aan de strijd tegen corona.

> Ontdek welk onderzoek jij mogelijk maakt. 

Maak je eigen online collectebus

We zouden het fantastisch vinden als je een collectebus aanmaakt. Dit is heel eenvoudig en in een paar minuten gedaan. Als je je collectebus hebt aangemaakt, kun je deze delen via e-mail of je socialemediakanalen, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook is er de mogelijkheid om je bus te delen via WhatsApp.

Laat je inspireren door mede-collectanten en maak ook je eigen collectebus aan op longfonds.digicollect.nl

Heb je geen tijd om te collecteren?

Geen probleem. We zijn uiteraard ook heel dankbaar voor een eenmalige gift! Je kunt doneren via onze doneerpagina. 

Vragen over online collecteren via WhatsApp

Eerder kon je je via de website aanmelden als online collectant. Als je dat hebt gedaan: ontzettend bedankt! Onderstaand lees je de antwoorden op de meestgestelde vragen rondom de online collecte.

Ik heb me eerder aangemeld als online collectant om met mijn mobiel via WhatsApp geld in te zamelen. Hoe nu verder?

Op 11 mei zal je twee smsjes ontvangen: in de eerste sms leggen we precies uit hoe je online collecteert. Vervolgens sturen we je een sms met daarin jouw unieke collectelink. Deze link leidt je naar jouw persoonlijke online collectepagina. Vanuit deze persoonlijke collectepagina kun je een gepersonaliseerde boodschap schrijven. Hierin vraag je om te geven aan het Longfonds. Deze boodschap stuur je vervolgens naar je vrienden via WhatsApp. 

Heb je op 12 mei nog geen smsjes ontvangen? Laat het ons weten! Mail dan naar collecte@longfonds.nl.

Is collecteren via WhatsApp wel veilig? Er worden veel nep-berichten via WhatsApp verspreid waarin om geld gevraagd wordt.

Via WhatsApp collecteren is veilig. Je kunt je berichtje zelf personaliseren door er iets bij te zetten over jezelf, bijvoorbeeld wat alleen goede bekenden van jou weten en hackers niet.

Goed om te weten: het platform van de online collecte is de website “mii.io”. Deze website is door ons geverifieerd en goedgekeurd. De link van onze online collecte in WhatsApp met de vraag om een bijdrage verwijst ook naar deze website. 

Wanneer ontvangers klikken op jouw berichtje in WhatsApp, komen ze in een iDeal betaalomgeving. Hier kunnen ze veilig, vertrouwd én anoniem een gift naar keuze doen.

Als ik me aanmeld als online collectant, ben ik dan verplicht volgend jaar ook te collecteren als jullie weer langs te deuren gaan?

Nee, dat hoeft niet. Je meldt je alleen voor de online collecte aan van dit jaar. Wel zullen we je na de collecte vragen of je volgend jaar weer mee wilt doen. 

Ik ben al collectant, maar ik heb nog niets gehoord van mijn organisator. Wat nu?

Vervelend dat je nog niets hebt gehoord van je organisator. Misschien heeft jouw organisator niet jouw correcte e-mailadres. We willen je vragen om contact op te nemen met de collecte administratie door een mailtje te sturen naar collecte@longfonds.nl. Zij kunnen je verder helpen.  

Wat doet het Longfonds met de opbrengst van de collecte?

Het Longfonds investeert o.a. in wetenschappelijk onderzoek naar longziekten. In deze heftige tijd zetten Longfonds-onderzoekers zich bovendien in om bij te dragen aan de strijd tegen corona. Welk onderzoek jij precies mogelijk maakt met jouw inzet, lees je hier.

Van iedere euro ging vorig jaar 80 cent naar onderzoek, belangenbehartiging en voorlichting. Het Longfonds is CBF-erkend. 

Ik collecteer al met mijn mobiel. Kan ik ook een collectebus aanmaken?

Ja, natuurlijk! Graag zelfs. Want zo komen we steeds een stapje dichterbij het realiseren van onderzoek naar longherstel.

Tip! Stuur de website longfonds.digicollect.nl door aan vrienden, familieleden of goede bekenden. En vraag ze of ze ook mee willen helpen. Want alleen samen krijgen we longziekten de wereld uit. Ontzettend bedankt! 

Hoe scan ik mijn unieke QR-code met mijn mobiele telefoon?

Je scant de QR-code met de camera van je telefoon. Je opent de camera en richt deze op de code. Vervolgens verschijnt bovenaan je scherm een link. Daar klik je op. Deze link leidt naar je persoonlijke pagina. 

Steun onderzoek naar longherstel. Word collectant.

Collecteer online mee zodat we kunnen blijven investeren in belangrijk longonderzoek! Want dat is belangrijker dan ooit. Juist nu corona laat zien dat onze longen van levensbelang zijn.

Ja, ik word online collectant
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212