Help mee Gratis magazine
Help mee tijdens de collecteweek van 11 t/m 16 mei 2020!

Collecteren voor het Longfonds

Voor 1,2 miljoen mensen in Nederland is ademen niet vanzelfsprekend. Deze mensen hebben een longziekte. En zij hebben allemaal een droom. Help je ons om die dromen uit te laten komen?

Het Longfonds jaagt medische doorbraken aan om zieke longen te voorkomen en te repareren. We versnellen wetenschappelijk onderzoek, op zoek naar echte oplossingen. We willen mensen met een longziekte meer adem geven, meer regie over hun eigen leven. En we zetten ons in voor een rookvrije generatie. Voor een gezonde leefstijl. En voor lucht die schoon is.

Collecteren is één van de manieren waarop je je kunt inzetten voor het Longfonds. Ieder jaar gaan maar liefst 30.000 collectanten de straat op voor een wereld zonder longziekten.

Dit jaar is de collecteweek van 11 tot en met 16 mei.  Loop jij ook mee?

Eén keer per jaar
Het fijne van collecteren is dat je helemaal zelf bepaalt welke avond(en), met wie en hoe lang je collecteert. Als het maar in de week van 11 t/m 16 mei 2020 is, dit is namelijk de collecteweek van het Longfonds.

Je hebt je aangemeld, en dan...?
Een paar weken voor de collecteweek, meestal in april, neemt de organisator van jouw buurt contact met jou op. Met hem of haar bespreek je welke straten je loopt. Wist je dat het Longfonds 2500 organisatoren heeft die allemaal vrijwillig de collecte in hun buurt organiseren?

Geef je beschikbaarheid aan ons door
Samen met de organisator kijk je hoe lang je wilt lopen en hoeveel straten daarbij horen. Iedere straat die gelopen is is er weer één. Dat is ook de kracht van de collecte: iedere straat, iedere collectebus, elk muntje… het telt allemaal.  In 2019 hebben we gezamenlijk bijna 1,9 miljoen euro opgehaald! 

Mensen hebben toch geen kleingeld meer?
Het zal je verbazen hoe veel muntjes er nog zijn! Maar toch blijven we ons ontwikkelen en gaan we dus mee met de tijd. Je kunt naast de fysieke collectebus ook doneren via:

  • Een online gift 
  • Een SMS: sms ‘LONG’ naar 4333 en doneer € 1,50
  • De iDEAL QR-codenieuw sinds 2019!

En als het voor jou niet mogelijk is om langs de deuren te gaan, maak dan een online collectebus aan. In een paar stappen heb je al een eigen bus en deel je hem via WhatsApp, e-mail, Facebook en nog meer manieren. Sinds kort kun je de online bus ook delen via een Tikkie! Maak je eigen bus aan.

Hoe weet ik wat ik heb opgehaald?
De meeste organisatoren tellen de opbrengst samen met jou op het moment dat je de collectebus weer inlevert. Als jouw organisator dit niet doet, of als je alleen tijd hebt om de bus af te geven, hoor je na een paar weken de opbrengst van je organisator. Nog meer weten? Lees dan de collectetips van dit jaar. Deze folder krijg je ook mee van je organisator zodat je altijd alle informatie bij de hand hebt.

Mijn dochter werd geboren met ernstige longproblemen. Ik zag wat er bij haar behandeling kwam kijken en hoe goed onze gezondheidszorg is, en wilde iets terug doen. Ik collecteer nu 24 jaar en ben ook organisator.
Lex van Loon, collecte-organisator
Het verhaal van Lex
Of net als Lex collecte-organisator worden?

Ben je een organisatietalent? Word dan collecte-organisator! Voor veel wijken zijn we nog op zoek naar een organisator. Lees meer over de vrijwilligersfunctie of meld je gelijk aan! Als organisator heb je contact met de collectanten uit jouw wijk, stemt met hen af waar ze lopen, voorziet hen van collectebussen, telt de opbrengst en stort het geld af.

Loop je mee tijdens de collecteweek van 11 t/m 16 mei?

Help je mee om onze dromen uit te laten komen? Collecteer om longziekten de wereld uit te krijgen. Gewoon in jouw eigen buurt voor slechts twee uur per jaar.

Ja, ik meld me aan als collectant
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212