Doneer nuBestel gratis
 

Belastingvrij schenken

Wist u dat de Belastingdienst graag een deel van uw gift betaalt? Als u ons vijf jaar lang steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting. Mensen met een ongeneeslijke longziekte zijn u er dankbaar voor.

Als u het Longfonds tenminste vijf jaar een vast bedrag geeft, noemen we dit een periodieke schenking. U bepaalt zelf hoe hoog dit bedrag is en legt dit schriftelijk vast. Hoe hoger uw schenking, hoe hoger het bedrag dat u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken.

Ik kan het dubbele geven, zonder dat het mij netto iets extra's kost.
Jitte de Jong, periodiek schenker
Bereken nu uw voordeel
UW VOORDEEL

Misschien steunt u ons al jarenlang? Dat kan eenvoudiger, zonder dat het u meer geld kost. U bepaalt zelf hoe hoog uw periodieke gift is: zo kunt er voor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren of het voordeel aan het Longfonds te schenken.

* Uitgangspunt in de voorbeelden hierboven is een 42% belastingschaal.

EEN KWESTIE VAN LANGE ADEM

Wetenschappelijk onderzoek is vaak een kwestie van een lange adem.

Dankzij uw periodieke gift kunnen we ook in de toekomst baanbrekend onderzoek naar longziekten financieren. Bijvoorbeeld naar een vaccin tegen astma, een betere behandeling voor ernstige longziekten en repareren van kapotte longen.

In 3 stappen geregeld

Bepaal zelf de hoogte van het bedrag dat u minimaal vijf jaar wilt schenken. Bereken uw belastingvoordeel. Vanaf 1 januari 2014 is het niet meer nodig om een periodieke schenking door de notaris te laten vastleggen. Periodiek schenken is heel eenvoudig:

  1. Vul de schenkingsovereenkomsten in
  2. Print de overeenkomsten
  3. Stuur een exemplaar gratis retour aan: Longfonds, Antwoordnummer 305, 3800 VB Amersfoort 
     
Betaling in termijnen

Het jaarlijkse bedrag hoeft u niet in één keer te voldoen. U kunt dit bedrag ook in termijnen betalen: per maand, per kwartaal of half jaar. Dit kunt u aangeven op de overeenkomst. Als u uw periodieke gift in termijnen betaalt, dan wordt uw jaarbedrag het eerste kalenderjaar verdeeld over de resterende periode afgeschreven.

Heeft u nog vragen?

Lees de toelichting en bekijk de veelgestelde vragen over periodiek schenken. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met  Mascha Tuithof-Spanjers  relatiemanager Longfonds. Zij helpt u graag verder. Mascha is bereikbaar via (033) 43 41 234 of maschatuithof@longfonds.nl

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden