Help mee Gratis magazine
Babette, collectant Ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan de collecte!

Bedankt voor je bijdrage aan de collecteweek!

Door corona konden we tijdens onze collecteweek van 11 tot en met 16 mei niet langs de deuren met de collectebus. In plaats daarvan organiseerden we dit jaar de collecte online. Dat was best spannend! Want online collecteren was voor iedereen nieuw. Ook voor ons. Maar wat hebben we het fantastisch gedaan! 

De totale opbrengst: € 467.050. Geweldig!

We zijn ontzettend trots dat we dit, met beperkte voorbereidingstijd, voor elkaar hebben gekregen. Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die al in de startblokken stonden om aan de deur te collecteren. Waanzinnig om te zien hoe jullie hebben geschakeld naar de online collecte. Samen hebben we er een succes van gemaakt! 

Namens 1,2 miljoen mensen met een longziekte, én iedereen die blijvende longschade overhoudt aan corona: hartelijk bedankt voor jouw bijdrage. 

Samen maken we doorslaggevend longonderzoek mogelijk

Het Longfonds besteedt een aanzienlijk deel van de opbrengst van de collecte aan wetenschappelijk onderzoek naar chronische longziekten. Een spectaculaire uitvinding is de mini-long. Onderzoekers zijn erin geslaagd om uit stamcellen kleine versies van organen te kweken, die de functie van ons eigen orgaan nabootsen. De mini-luchtpijp is klaar en nu wordt er hard gewerkt aan een model van longblaasjes, zodat we erachter komen waarom longblaasjes zich bij COPD niet herstellen.

Wat verder zo bijzonder is aan deze uitvinding, is dat deze ook inzetbaar is om corona te onderzoeken. In de mini-organen kan het virus tot in detail worden onderzocht en mogelijke vaccins tegen corona kunnen snel en veilig worden getest.

Meer weten over welk onderzoek jij mogelijk maakt? Lees het hier.

Gaan we dit jaar toch nog langs de deuren?

De collecte aan de deur blijft een heel belangrijke inkomstenbron voor het Longfonds. Daarom kijken we de komende tijd of er mogelijkheden zijn om de huis-aan-huis-collecte, samen met andere gedupeerde fondsen, op een ander moment door te laten gaan. Zodra we hier meer over weten zullen we iedereen hierover informeren.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212