Doneer nu Gratis magazine
Wie heb jij een glimlach bezorgd?

Longfonds ballon daverend succes!

Afgelopen week kon je gratis een Longfonds ballon met speciale tekst van Loesje versturen naar iemand die nu wel een beetje extra lucht verdient. Dit was een groot succes: binnen een week zijn er duizenden ballonnen aangevraagd. We zijn overdonderd door het enthousiasme en hebben veel mooie reacties gekregen. 

Waarom deze actie? We doen dit omdat vrij ademen voor 1,2 miljoen mensen in Nederland met een longziekte niet vanzelfsprekend is. Hier willen we bij stilstaan, zeker nu we in deze benauwde periode het belang van gezonde longen extra beseffen. Daarom strijdt Longfonds voor een wereld zonder longziekten.

Wil jij ook meehelpen met een vrijblijvende donatie? Dat kan via longfonds.nl/doneren. De actie wordt mogelijk gemaakt door Westfalen Medical, totaalleverancier van luchtwegtherapieën.

Veelgestelde vragen
Zit er helium in de ballonnen?

Nee, de ballonnen worden leeg verstuurd. Dit bespaart verzendkosten en neemt minder ruimte in beslag, waardoor de CO2-uitstoot wordt beperkt. De ballon kan eenvoudig worden opgeblazen met het bijgeleverde rietje. 

Wat kosten de ballonnen?

De ballon is voor zowel de aanvrager als de ontvanger gratis. De kosten voor de ballonnen zelf én de verzendkosten ervan worden gesponsord door het bedrijf Westfalen Medical. Hierdoor kunnen de ballonnen gratis beschikbaar worden gesteld.

Een vrijwillige bijdrage voor longonderzoek waarderen we altijd. Doneren kan via longfonds.nl/doneren.

Zijn de ballonnen niet slecht voor het milieu?

De ballonnen zijn gemaakt van folie. Ze kunnen bij het plastic afval om te recyclen. De ballonnen worden grotendeels geproduceerd van gerecycled materiaal. En worden gemaakt in een fabriek die geheel draait op zelf opgewekte zonne-energie om de CO2-voetafdruk ter verkleinen. De inkten die worden gebruikt zijn op waterbasis.

De ballon wordt ‘leeg’ bezorgd. De ontvanger moet de ballon opblazen. Er zit dus geen helium in en de ballon kan niet wegvliegen. Dit maakt de kans dat die in de natuur terechtkomt vrijwel nihil.

Waarom mag ik maar één ballon versturen?

Er is een beperkte voorraad ballonnen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een gratis ballon kunnen versturen, kan iedereen maximaal één ballon per persoon bestellen.

Mijn ballon wordt niet verstuurd vanwege ‘ongepaste content’. Waarom is dat?

De ballonnen worden vanuit Longfonds verstuurd en zijn bedoeld als een sympathieke actie. Wij willen niet de afzender zijn van ongepaste boodschappen (denk aan haatdragend en/of seksueel getinte boodschappen). Wij scannen de persoonlijke boodschappen alleen op gepastheid en zullen deze verder niet gebruiken. De persoonlijke boodschappen en de gegevens van de opgegeven ontvanger worden alleen gebruikt voor verzending van de ballon en worden daarna vernietigd.

Wanneer wordt de ballon geleverd?

De ballon zou binnen twee weken na het aanvragen bezorgd worden. Maar helaas duurt de verzending iets langer dan gedacht. Vanwege het grote succes van de actie, de aangescherpte coronamaatregelen en de drukte bij de post is de levering vertraagd. Maar we doen ons best om alle ballonnen einde van de maand verstuurd te hebben.

We hopen dat de ballon goed wordt ontvangen en voor een glimlach in het nieuwe jaar zorgt!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212