Help mee Gratis magazine

Kies voor bewegen en gezonde lucht

De knapste koppen uit de wetenschap buigen zich eind september in Amsterdam over de longen: 20.000 internationale onderzoekers en artsen zijn van 26-30 september bijeen voor het ERS-congres in de RAI, het grootste wetenschappelijke congres over longen. Met campagnes en acties is er veel aandacht voor beweging en gezonde lucht.
 

De Healthy Lungs for Life campagne is een samenwerking van de European Respiratory Society (ERS), een toonaangevende organisatie in wetenschap en zorg voor longen, en de European Lung Foundation (ELF). Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ start een campagne om Nederlanders, en in het bijzonder Amsterdammers, tot meer lichaamsbeweging aan te zetten. Tijdens de Healthy Lungs for Life-campagne wordt bewustzijn gecreëerd voor het belang van een actief leven voor gezonde longen.

Luchtkwaliteit in Amsterdam

De campagne rondom het congres moedigt een actievere leefstijl aan. Goede luchtkwaliteit bij bewegen is van belang voor de gezondheid van de longen. Vooral in een dichtbevolkte en drukke stad als Amsterdam is luchtvervuiling een dagelijks verschijnsel. Daarom heeft het Longfonds, samen met andere organisaties, de luchtkwaliteit langs routes van het Centraal Station naar de RAI in kaart gebracht: de gezonde routes zijn in kaart gebracht door iAmsterdam. Bij de opening van het congres vertelt het Longfonds over de risico's en de aanpak van luchtvervuiling. Wat kun je zelf doen om gezonde lucht in te ademen?

SPECIAAL LONGPUNT OVER WETENSCHAP

Naast het wetenschappelijke congres, biedt het Longfonds ook het publiek een kans om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van longonderzoek. Een speciaal Longpunt over wetenschap vindt plaats bij het AMC Amsterdam, op maandagavond 28 september. Longpunt is de maandelijkse ontmoeting die het Longfonds overal in Nederland organiseert. In deze speciale editie deelt professor Pieter Hiemstra de laatste ontwikkelingen in longonderzoek. Ook andere topwetenschappers vertellen over recente studies.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212