Help mee Bestel gratis
Aftermovie Dam tot Dam FietsClassic 2017 - Duur: 1:45

Dam tot Dam FietsClassic 2017

Het Longfonds was dit jaar weer hét goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic. Op zondag 17 september fietsten heel veel deelnemers de longen uit hun lijf voor onderzoek naar astma bij kinderen. Er is maar liefst 14.357,50 euro opgehaald.

Sherano (8) heeft vaak heftige astma-aanvallen, zo ernstig dat hij vaak op de intensive care belandt. Hij heeft al meer dan 40 keer in het ziekenhuis gelegen. Sherano: ‘Mijn longen doen het soms niet zo goed. Dat vind ik stom, want dan moet ik naar het ziekenhuis. Dan moet ik een prik en dat vind ik eng.’

In actie

Zijn vader Danny: ‘Als Sherano weer opgenomen moet worden, voel ik een gillende angst. Maar daar help ik Sherano niet mee. Omdat ik iets wilde doen, heb ik meegefietst met de Dam tot Dam FietsClassic voor het Longfonds. Onderzoek is belangrijk. Niet alleen voor Sherano, ook voor andere kinderen met deze nare ziekte.’ 

Held

Sporten is vaak te inspannend voor Sherano, maar dankzij een tandem was het mogelijk om samen met zijn ouders en zus mee te fietsen met de Longfondsroute van 40 kilometer. Als een held werd Sherano onthaald op het podium om de cheque in ontvangst te nemen samen met directeur Michael Rutgers. Lees meer over de dag.

Onderzoek

Dankzij de inzet van alle fietsers kan het Longfonds investeren in onderzoek. Dit jaar: onderzoek naar astma bij kinderen. Onderzoeker Martijn Nawijn werkt aan een oplossing om astma te voorkomen en genezen. In dit filmpje vertelt hij hoe.

Deelnemen 2018

Wil jij in 2018 ook individueel óf met uw bedrijf meefietsen voor gezonde lucht en gezonde longen? Meld je dan hier aan.

                     

 
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212