Help mee Bestel gratis

Collecte 2.0

Veel mensen hebben tegenwoordig geen kleingeld meer in huis. Daar is nu een oplossing voor! Door de nieuwe collectebus is het nu mogelijk om te pinnen én contactloos te betalen aan de deur.

Collecte 2.0 is een test die samen met andere collecterende fondsen is opgezet. In de test wordt onderzocht of het collecteren met pin rendabel is én of het gebruiksvriendelijk is voor zowel de collectant als gever. 

Aftrap

Er was een grootse kick-off van de Collecte 2.0 in het Olympisch stadion. Lees hier meer. Tijdens de collecteweek van 14 tot en met 19 mei 2018 was het voor het eerst mogelijk om met de pinbus 2.0 te collecteren. In 50 steden zetten collectanten zich ervoor in om dit tot een succes te maken. Het was zowel voor de collectant als de gever soms even wennen, maar de reacties zijn grotendeels positief. Daarom wordt er volgend jaar ook weer met deze nieuwe collectebus gelopen! Bekijk hieronder de resultaten:

Veelgestelde vragen
Hoe werkt het pinnen?

Pinnen of contactloos betalen met de betaalpas of mobiele telefoon gaat hetzelfde als in de supermarkt. Contactloos betalen gaat het snelste en onder de 25 euro kan dit meestal zonder pincode.

In welke steden wordt er gecollecteerd met de nieuwe collectebus?

We collecteren met de nieuwe collectebus in: Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Berkelland, Breda, Delft, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Hoorn, Houten, Kaag en Braassem, Kampen, Langsingerland, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Purmerend, Raalte, Roosendaal, Rotterdam, Schagen, Smallingerland, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Westland, Zaanstad, Zeist, Zoetermeer én Zwolle. 

Kan iemand zelf het bedrag bepalen?

Ja, de gever kan zelf een bedrag invoeren op het scherm van de bus.

Wat zijn de transactiekosten?

De transactiekosten zijn altijd 0,055 euro ongeacht de hoogte van de donatie.

Kan iemand een pinbon krijgen?

Ja, de gever kan een pinbon krijgen door de informatie van de terminal te halen. Toets F2, kies voor SMS, en toets het mobiele nummer van de gever in.

Hoelang gaat de batterij mee?

De bus kan vijf uur gebruikt worden en is in ongeveer twee uur helemaal opgeladen.

Is een donatie anoniem?

Ja, het goede doel krijgt geen NAW-gegevens van de gever. Deze blijven anoniem en de gever zal dus niet worden gebeld of ergens aan vastzitten.

Is elektronisch doneren wel veilig?

Ja, het is net zo veilig als betalen in de supermarkt. De betaalautomaat is van de bekende leverancier CCV en is gecertificeerd door de Betaalvereniging Nederland. Het is belangrijk dat de collectant de collectantenpas altijd goed zichtbaar draagt. Alleen fondsen met het CBF-keurmerk doen mee. Meer informatie? Ga naar www.collecteren.nl.

Zijn deze collectebussen duur?

We doen deze test met meer dan 20 goede doelen samen. Zo delen we de kosten.

Hoeveel geld is er opgehaald?

De coördinator ziet dit in een online dashboard. Het pinbedrag wordt daar automatisch zichtbaar. Het contante geld wordt na de collecteweek geteld.

Waar gaat het geld naartoe?

Het geld wordt elke dag via de bank overgeboekt naar onze rekening.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u zelf ook met deze nieuwe bus lopen? Mail naar collecte@longfonds.nl.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212