Help mee Gratis magazine
 

'Wat een goede sprekers'

Op zaterdag 10 november 2018 vond de landelijke dag voor mensen met Alpha-1 en hun naasten plaats. Het was een boeiende dag met diverse interessante sprekers.

Zo werd tot in het kleinste detail uitgelegd wat er misgaat in de cellen bij Alpha-1 anti-trypsine deficiëntie (deficiëntie is het medische woord voor ‘tekort’). Ook kwam de infuustherapie aan bod en de reden waarom het zo lastig is om te bewijzen dat het helpt. Tijdens het onderwerp leefstijl werd gesproken over hoesten, slikken, voeding en bewegen. Daarnaast gaf de werkgroep Alpha-1 van het Longfonds uitleg over hun activiteiten. Tussendoor was er tijd om onderling ervaringen en gedachten uit te wisselen. Een reactie van een van de deelnemers: 'Ik heb genoten van deze dag en mijn partner ook. Wat een goede sprekers! Een gesmeerde organisatie en heerlijke catering!'

Het uitgebreide verslag kunt u hier downloaden.

Omgaan met energie

Moe zijn en minder energie hebben: Voor veel mensen met een longziekte is dit herkenbaar en lastig om mee om te gaan. Hoe zorgt u dat u genoeg energie overhoudt voor leuke dingen? 

Bestel gratis het boekje met tips
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212