Digitale koffietafel - Drenthe Groningen Overijssel

Persoonsgerichte zorg in de huisartsenpraktijk

Online
-
mail om aan te melden
Kop koffie naast een laptop waar een online evenement gaande is

Persoonsgerichte zorg in de huisartsenpraktijk

Met medewerking van Rita Bijma, Verpleegkundig Specialist Huisartsenpraktijk Oosterbroek Zuidbroek

Zorg en behandeling van mensen met chronische longziekten wordt gegeven volgens klinische richtlijnen of de richtlijnen van de Nederlandse Huisartsen Genootschap.

De behandel- en begeleidingsbehoefte van mensen met chronische luchtwegklachten kan wisselend zijn. In de dagelijkse praktijk blijkt hierbij nogal eens onvoldoende ruimte voor persoonlijke aspecten. Diverse onderzoeken laten zien dat het huidige zorgaanbod niet voldoet aan de individuele zorgbehoeftes. Chronische zorg voor mensen met luchtwegklachten zou daarom meer persoonsgericht moeten worden. Daarbij moet er ruimte zijn om wensen en beslissingen over de behandeling en begeleiding te bespreken.

Hoe ervaart u het behandel- en begeleidingscontact rondom uw luchtwegklachten? Heeft u behoefte aan een meer persoonlijke behandeling? Wat heeft u hiervoor nodig? Welke rol kan uw behandelaar hierbij spelen?

Tijdens deze koffietafel gaat Rita Bijma (verpleegkundig specialist in Huisartsenpraktijk Oosterbroek) met u in gesprek over bovenstaande vragen. U krijgt zelf voldoende ruimte om uw persoonlijke vragen te stellen.

U ontvangt een week van te voren een link waarmee u kunt inloggen op de dag van de digitale koffietafel. Aanmelden kan via de roze knop hierboven.