-

Bijzonder en niet alleen: voor mensen met een zeldzame longziekte

Online
-
Bijzonder en niet alleen

Bijeenkomst: Bijzonder en niet alleen

Met de organisatie van de bijeenkomst ‘Bijzonder en niet alleen’ willen we mensen met een zeldzame longziekte een plek bieden om samen te komen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen in de uitdagingen die een zeldzame longziekte met zich meebrengt. Dat gaan we doen op zaterdag 9 oktober 2021van 10.30 tot 13.00 uur. In verband met corona gaat het om een online bijeenkomst. We richten ons tijdens deze bijeenkomst op volwassenen met een zeldzame longziekte.

Programma

De dag is opgedeeld in twee programmaonderdelen. In het eerste gedeelte komen de volgende onderwerpen en sprekers langs:

  • Directeur Michael Rutgers van Longfonds begroet je met een welkomstwoord.
  • Longarts Marjolein Drent vertelt hoe je het beste omgaat met de onzichtbaarheid van een longziekte.
  • Ook gaan we in op het onderwerp ‘bewegen met een longziekte’. Een fysiotherapeut deelt enkele eenvoudige beweegoefeningen, die je vanuit je stoel kunt doen.

In het tweede gedeelte van het programma zijn er vijf verschillende sessies die elk een uur duren. In deze sessies gaan we dieper in op de zeldzame longziekten bronchiëctasieën (BE), alpha-1 en ernstig astma. Heb je een andere zeldzame longziekte? Dan kun je aansluiten bij een sessie ‘Meet the professor’. Hier kun je vragen stellen over je zeldzame longziekte aan een professional.

Je kunt ervoor kiezen om bij het volledige programma aanwezig te zijn, of je kiest voor het eerste óf tweede gedeelte van het programma.

Aanmelden?

Dat kan binnenkort op deze pagina!